CAFÉ QUINDÍO S.A.S. is een koffiebranderijbedrijf, met 23 jaar ervaring en een pionier in de ontwikkeling van koffieproducten in El Quindío. Het is geëvolueerd om de mogelijkheid te bieden om op verschillende manieren te genieten van Colombiaanse koffie.

 

De fabriek is gevestigd in de stad Armenië, Quindío, het aromatische hart van Colombia, waar de zachtste koffie ter wereld wordt geproduceerd, met zorg en toewijding geplant door koffieboeren en boeren die in bergachtige gebieden leven met een ideale hoogte voor het telen van koffie. .

Het departement Quindío produceert kersen die zijn geoogst, geprofiteerd en ingedeeld met speciale technieken, kwaliteiten die het merk een groot prestige hebben gemaakt in de smaak van koffiekenners.

 

 

VISIE

 

CAFÉ QUINDÍO S.A.S. wordt in het jaar 2020 een bedrijf gepositioneerd en erkend op nationaal en internationaal niveau voor de productie van 100% premium koffie uit Colombia, koffieproducten en Koffiewinkels.

 

MISSIE

 

Met sociale verantwoordelijkheid en verantwoordelijkheid voor het milieu, verwerken van 100% Colombiaanse koffie van hoge kwaliteit en producten die daarvan zijn afgeleid. Promoot de koffiecultuur, genereert werkgelegenheid en voegt waarde toe aan koffie.

 

Cafe Quindio is tevens de koffieleverancier van het Hilton hotel in Bogota

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ligging

 

Het bedrijf CAFÉ QUINDÍO S.A.S. is gelegen in de stad Armenië, de hoofdstad van het departement Quindío, Colombia, gelegen in het centrale gebergte, op een hoogte van 400 tot 2500 m boven de zeespiegel, met temperaturen binnen het optimale bereik van 18 ° tot 22 ° C.

 

De regenval in deze koffiezone van Colombia wordt beïnvloed door de topografische omstandigheden en door de beweging van de winden tussen de valleien en de bergen. De neiging is om droge en regenachtige periodes in het jaar te presenteren, die de bloei van de koffie en de rijping van de gewassen bevorderen.

 

Deze klimatologische en bodemkenmerken maken onze koffie zacht met speciale bekerprofielen, verschillende noten, zuurgraad en medium / high body met een uitgesproken aroma, typisch voor koffie die alleen afkomstig is van de soort Arabica.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sociale Verantwoordelijkheid

 

CAFÉ QUINDÍO S.A.S. bevordert een beker met sociale en ecologische rechtvaardigheid.

 

In de bergen het hart van Colombia, in de gemeente Genova, Quindio, gemeenschap ASOCAFÉS bestaat uit 95 kleine boeren, zet zich in voor het behoud van het milieu en de biodiversiteit, produceren een speciale koffie van gecertificeerde herkomst met Rainforest Alliance en UTZ.

 

Cafe Quindío, ondersteunt de vereniging bij de verkoop van koffie, betaalt de premie voor koffiespecialiteiten en brengt ook een percentage van de winst verkregen per pond van verwerkte koffie naar de bodem van ASOCAFÉS. Dit percentage toegevoegde waarde komt rechtstreeks bij de telers om hun sociaaleconomische ontwikkeling te ondersteunen.

 

Ambacht en koffie

 

Cafe Quindío in samenwerking met SENA, staat entiteit gewijd aan de Nationale Apprenticeship dienst die verantwoordelijk is voor de opleiding van jonge mensen met een handicap, armen en alleenstaande moeders in de ontwikkeling van ambachtelijke verpakking in biologisch afbreekbare natuurlijke vezel (guasca of pseudo steel banaan). Café Quindío verkoopt ze voor geschenken en souvenirs.

 

"We werken samen voor ondernemerschap en sociaal kapitaal"